ریخته گری قطعات فولادی

فناوری ریخته گری قطعات فولادی و چدنی در صنعت

فناوری ریخته گری قطعات فولادی و قطعات چدنی یکی از زیرشاخه های تکنولوژی ریخته گری در صنعت محسوب می شود. در فرآیند ریخته گری، فلز مذاب به درون قالب های مخصوص، ریخته می شود و سپس در اثر سرد شدن به شکل قالب در می آید. برای ورود به مبحث ریخته گری فولاد و چدن، آشنایی با اصطلاحات و واژه های تخصصی به همراه استانداردهای ریخته گری، لازم و ضروری است. دنیای تکنولوژی ریخته گری، جذاب و هیجان انگیز است، چرا که از فلزات و آلیاژهای مختلف به عنوان مواد اولیه در تهیه قطعات فولادی و قطعات چدنی استفاده می شود.

صنعت ریخته گری صرفاً به تولید قطعات فولادی و قطعات چدنی محدود نمی گردد، بلکه ریخته گری یا قالب گیری برای پلاستیک ها و تولید قطعات پلاستیکی نیز به کار می‌رود. در این حالت استفاده از مواد اولیه پلیمری برای قالب گیری استفاده می‌شود؛ که البته تولید قطعات پلاستیکی، موضوع این مبحث نمی باشد.

ریخته گری قطعات فولادی در راستای ریخته گری قطعات چدنی حائز اهمیت است. در هر دو روش، قطعات آلیاژی با دوام و استحکام فوق العاده بالا تهیه می شوند. در ادامه مطلب قصد داریم به این دو مبحث به صورت مجزا بپردازیم.

 مروری بر روش ریخته گری قطعات فولادی

ریخته گری قطعات فولادی یک روش صنعتی ویژه و کاملا ًتخصصی است که از انواع فولاد به عنوان مواد اولیه برای قالب گیری استفاده می شود. با استفاده از روش های ریخته گری در تولید قطعات فولادی، به راحتی می توان انواع و اقسام قطعه های فولاد آلیاژی را برای کاربردهای صنعتی طراحی و تولید کرد. به عنوان مثال، چرخ دنده ها برای نصب در توربین های برق- آبی، تولید چرخ دنده ها برای کاربردهای ماشین آلات صنعتی، تولید انواع قاب های فولادی برای ماشین آلات راهسازی، تولید قطعات انواع شیرهای کنترل، تولید قطعات مخصوص ماشین آلات  استخراج معادن، انواع تجهیزات زیردریایی و دریایی، تولید قطعات مورد نیاز برای توربین ها و غیره، نمونه‌هایی از مهمترین موارد کاربرد ریخته گری قطعات فولادی محسوب می شوند.

 

 مروری بر روش ریخته گری قطعات چدنی

اصول کار برای ریخته گری قطعات چدنی مانند ریخته گری قطعات فولادی می باشد؛ در هر دو روش، مواد اولیه در دمای بالا حرارت داده می شود تا به دمای ذوب برسند؛ مواد مذاب به داخل قالب های مخصوص انتقال داده می‌شود و قطعه مورد نظر تولید می گردد. مواد اولیه برای تهیه قطعات چدنی شامل آلیاژهایی از آهن با درصد کربن بیشتر از 2 درصد می باشد؛ در حقیقت، تعریف چدن، چیزی مجزای از این تعریف نمی باشد.

جالب آن است که بدانید ریخته گری قطعات چدنی با توجه به انواع چدن تولید شده در صنعت قابل اجرا می باشد؛ چدن خاکستری، چدن سفید، چدن داکتیل و غیره، نمونه‌هایی از انواع چدن موجود در بازار هستند که هر یک بنا به درصد مواد اولیه آلیاژ، ویژگی های فیزیکی و مکانیکی متفاوتی دارند. قطعات چدنی در کاربردهای صنعتی به ویژه مواردی که با فشار و کشش بالا مواجه هستند، به کار می روند.

 برخی از مهمترین آلیاژهای کاربردی در ریخته گری قطعات فولادی و قطعات چدنی

با توجه به اهمیت ریخته گری قطعات چدنی و فولادی در صنعت برای تولید انواع تجهیزات فولادی و در راستای گسترش صنعت آلیاژ و تولید فولاد، انتظار می‌رود انواع آلیاژهای صنعتی برای ریخته گری به کار روند. آلیاژهایی که درصد متغیر از عناصر نیکل، کروم، کربن، مولیبدن، منگنز، کبالت و مس را دارند، متناسب با صنعت تولید کننده در ریخته گری قطعات فولادی و چدنی قابل استفاده هستند.

صنایع ذوب و تکمیل آپادانا مفتخر است با به کارگیری فناوری‌های روز دنیا و استفاده از کارشناسان مجرب در زمینه ریخته گری انواع قطعات فولادی و چدنی، بهترین محصولات را  برای کاربردهای مختلف ارائه می کند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *